Hva får du etter ett år på Bjerkely?

 

Det er mange som lurer på hva man får ut av ett år på folkehøyskole. Spørsmål som «er det verdt det?» og «hvorfor skal jeg gi meg selv mer gjeld?» dukker gjerne opp. Vi håper at dette innlegget kan gi deg noen svar som du kan ta med videre i helhetsvurderingen din.

Ett år på folkehøyskole er et annerledesår, fritt for karakterer og prøver. Det er et år hvor du kan utvikle deg personlig samtidig som du lærer mer om ønsket fagretning. Hos oss på Bjerkely vil du også få muligheten til å knytte kontakter til framtidige prosjekter, mulige jobber og videre utdanning.

I tillegg til alt det sosiale; at man har mulighet til å få flere venner, at man får opplevelser man sent vil glemme, og den personlige utviklingen man vil få, er det noen rent praktiske ting du også får etter ett år på folkehøyskole:

Studiepoeng

Du vil få 2 studiepoeng (tilleggspoeng/konkurransepoeng) etter et godkjent år på folkehøyskole. For å få året godkjent må du ha mindre enn 10% fravær.

Du kan lese mer om studiepoeng på folkehøgskolene sin hjemmeside.

Vitnemål

Du får ett vitnemål etter endt skoleår. Der står det i korte trekk hva du har gjort i løpet av året, hvor mange timer du har hatt i valgfag f.eks, og litt om fravær og oppførsel.

CV

Du kan såklart skrive opp folkehøyskoleåret ditt på CV´n. Det vil være med på å vise helheten av utdanningen din, og å forklare framtidige arbeidsgivere hva du har gjort. Mange arbeidsgivere syns det er en fordel med ett år på folkehøyskole på grunn av de sosiale ferdighetene man tilegner seg.

Faglig kompetanse

Sist men ikke minst vil du få mye matnyttig fagkompetanse, som du kan ta med deg videre i utdanningen din, og ikke minst karrieren. Ett år på folkehøyskole kan du bruke som et springbrett til framtida, og benytte muligheten til å utdype deg enda mer i ønsket fagretning.

Økonomien

Visste du at Lånekassen gir støtte til folkehøyskoleår? Det betyr at med basislånet du får der får du det aller meste dekket med stipend og lån. (unntak er f.eks ekstra kostnader ved enkeltrom, lommepenger, og eventuelt utstyr). 40% av dette lånet blir gjort om til stipend hvis året blir godkjent. Les mer om Lånekassen og folkehøyskoler her.

Er det verdt det?

Vi vil jo selvfølgelig si at JA, det er verdt det! Vi har også spurt 5 tidligere elever om: «Hva hadde ett år på folkehøyskole å si for deg ift. videre utdanning/jobb?», og her kan du se svarene de ga:

 
Previous
Previous

Åpen dag 22.april

Next
Next

Linjene våre