E-sport FPS

På E-sportlinjen jobber vi med utvikling av tekniske, fysiske og mentale ferdigheter til den enkelte elev. Vi tilbyr både helårskurs og halvårskurs!

Du får muligheten til å fordype deg innenfor ditt spill og å jobbe med andre elever som deler samme lidenskap. Vi gir stor frihet til å jobbe med egne målsettinger i hovedfagtimene.

Vi har hovedfokus på fps-spill, og oppfordrer spillere på CS2 og Valorant, til å søke.

  • Det stilles ingen krav om nivå eller kunnskap i forkant, men vi ønsker å skape en profesjonell ramme rundt hovedfagtimene. Dette innebærer at du møter tidsnok og uthvilt til timen, følger regler for klasseromsmiljø og er motivert til å utvikle deg som person og utøver i samarbeid med andre.

  • INTERNATAVGIFT

    kr 82 000,-

    ENEROMSTILLEGG

    kr 11 000,-

    FELLESAVGIFT

    kr 22 000,-

    LINJEAVGIFT
    20.000

    LÅNEKASSEN

    Basislån for skoleåret 2024/25 er på kr 137 907,-. Les mer på Lånekassen.no.

    LINJEAVGIFTEN

    Linjeavgiften dekker utstyr, materiell, småturer og andre ting tilknyttet klassen din.

    TURER

    Bortsett fra en frivillig fellestur på våren er turer inkludert i det du betaler til skolen. I forhold til kronekurs og økning av pris for flybilletter, er det mulig at noen kostnader må dekkes ekstra av elevene. På alle turer må du påregne å betale noen måltider selv, i tillegg til å ha litt lommepenger.

 

Undervisning

Hva lærer du?

Utstyr:

Du må ha med en egen PC som kan kjøre det spillet du ønsker å fordype deg i. Selv om vi ikke har noen krav til utstyr utenom dette, anbefaler vi at følgende utstyr medbringes: Hodetelefoner, liggeunderlag og sovepose (til dreamhack), gaffateip (alltid kjekt å ha) og internettkabel.

Om ønskelig kan du også ta med egen stol, men skolen har gamingstoler til rådighet.

Undervisning:

Undervisningen i E-sport FPS er tredelt i fysisk trening, forelesning og egenarbeid. Vi vektlegger fysisk aktivitet og god helse, derfor starter ofte dagene på esport med trening. Forelesninger tar for seg temaer som strategi, analyse, mentalitet, og lagarbeid for å nevne noen.

Resten av tiden er det lagt opp til arbeid innen eleven sitt fordypningsspill både individuelt og i grupper. Utenom dette har vi uker med gjesteforelesere og utflukter til eksempelvis Ankerskogen svømmehall og Dreamhack Winter.

Emner:

  • Hvordan man profilerer seg som e-sportutøver.

  • Utvikling som lagspiller og egne individuelle ferdigheter.

  • Lære om spillforståelse, analyse, strategi og taktikk.

  • Systematisk trening for å styrke fysikk, kondisjon og reaksjonsevne.

  • Velge mellom fordypningsspill. F.eks. CS2 eller Valorant

 

Turer

I høstsemesteret reiser Esport klassen Dreamhack Winter i Jönköping Sverige, hvor elevene vil få mulighet til å delta på turneringer og oppleve verdens største LAN. I løpet av året kan andre turer og utflukter planlegges i samhandling med klassen.

 
 

E-sport på Bjerkely

 

Vi på Bjerkely har som mål å utvikle elevenes kompetanse innen E-sport. I tillegg ønsker vi å gi elevene et innblikk i det norske E-sport miljøet, samt åpne dørene for videre progressjon innen ditt valgte spill. Det blir tur til Dreamhack Winter hvor elevene får mulighet til å konkurrere på et internasjonalt nivå. I tillegg oppfordrer vi sterkt til at elevene oppsøker online-turneringer og LAN på egenhånd.

 

 Ansatte