Spillutvikling
Lyst å lære å lage spill??? Så klart du har lyst! På spillutvikling lærer du de grunnleggende ferdighetene som skal til for å utvikle et spill fra konsept til ferdig produkt.
Som spillutvikler er du essensiell i det å ta spillmediumet videre inn i fremtiden. På Bjerkely vil du få ett godt fundament til å kunne gjennomføre og realisere nettopp dine idèer. Du skal ikke bare lære å lage et spillkonsept, men også det å lage selve spillet! Spillet som medium er i konstant utvikling, det kan kombinere nær sagt alle andre medium slik som film, lyd, tegning, fortelling og animasjon. Alt dette settes sammen til en unik interaktiv opplevelse, med spilleren i hovedrollen.
Undervisning
Undervisning vil foregå i Unity, Adobe Flash, Photoshop, Premiere og Audition.
Undervisningen vil være i 2D og hovedsaklig dreie seg om animasjon og programmering, men vi vil også komme innom tema som spillteori, leveldesign, karakterdesign, komposisjon, lyd, farger, storyboarding, storytelling og tegning.
Programmering vil være en vesentlig del av undervisningen, men du trenger ingen tidligere erfaring for å ta dette faget, alt som kreves er at du er motivert til å lære å lage spill! Det vil også være muligheter for å fordype seg i spesifikke tema som programmering, animasjon og grafikk.
Gjennom året vil vi også få besøk av gjesteforelesere som er kjente spilldesignere, animatører og grafikere.
Turer
I løpet av året blir det både store og små turer, til inn- og utland. Vi skal besøke ulike animasjons- og spillmiljøer, delta på festivaler og mye annet spennende. Kostnader til tur kommer utenom skolepengene.
Krav
Vi har ingen spesielle krav for elever som ønsker å gå Spillutvikling på Bjerkely. Men man bør ha en interesse for animasjon/tegning eller koding, i tillegg til en fortellerlyst som man vil dele med andre. Se også informasjon om utstyr.
Målsetting
Bjerkely Folkehøyskole har som mål å presentere mangfoldet innenfor Spillutvikling som uttrykksform. Vi skal innom ulike animasjonsteknikker digitalt, man skal bidra til å lage et spill enten grafisk eller med kode. Spillutvikling er et praktisk fag, så vi kommer til å bruke mye tid på oppgaver. Det kommer hovedsakelig til å bli kun individuelle oppgaver, men vi oppfordrer også til samarbeid på egne prosjekter, eller de oppgaver som tillater det.
Etter et år på Spillutvikling skal du ha grunnlaget for videre studier innen spill, illustrasjon, animasjon og programmering.