Kreativ Livslære

Kreativ Livslære er en kombinert fag- og botreningslinje. Du velger en hovedlinje (Cosplay & Foto, E-sport, Spillutvikling eller Tegneserie & Manga), i tillegg til Kreativ Livslære. Her vil du lære både å bo i fellesskap med andre og det å klare deg på egenhånd. Samtidig som du får fordypet deg i dine interesser.

Dette er linjen for deg med ulike utfordringer som har behov for et annerledes år med støtte og tilrettelegging (les under punktet «krav» nedenfor). Vårt mål er at du som elev på denne linjen er en del av fellesskapet på lik linje som våre andre elever, samtidig som du får den ekstra oppfølgingen du har behov for. 

Her vil du lære å ta ansvar og hensyn i forhold til deg selv og andre. Ettersom dette er en kombinert fag og botreningslinje kan du ikke bare ha botrening, men skal også velge et fag i tillegg. Dette gir deg en unik mulighet til å bruke et år på å utvikle deg både personlig innen dine hobbyer, og utvikle deg som en mer selvstendig voksenperson. På søknadsskjemaet skriver du derfor Kreativ Livslære som førstevalg, og deretter faglinja som du ønsker, som andrevalg. Da forstår vi hvilken kombinasjon du ønsker. Vi har plass til inntil 14 elever på Kreativ Livslære.

  • Du må ha en varig nedsatt funksjonsevne pga. sykdom, skade eller lyte. Dette må være vurdert på bakgrunn av en uttalelse/vurdering fra en kompetent fagperson. De fleste av elevene på denne linja har ADHD/ADD, og/eller diagnoser innenfor autismespekteret (høytfungerende, som for eksempel Aspergers syndrom). Linjetilbudet er derfor tilpasset elever med disse diagnosene og søkere med denne bakgrunnen vil derfor bli prioritert ved opptak.

  • INTERNATAVGIFT

    kr 82 000,-

    ENEROMSTILLEGG

    kr 11 000,-

    FELLESAVGIFT

    kr 22 000,-

    LINJEAVGIFT
    20.000
    22.000 (Cosplay & Foto)

    LÅNEKASSEN

    Basislån for skoleåret 2024/25 er på kr 137 907,-. Les mer på Lånekassen.no.

    LINJEAVGIFTEN

    Linjeavgiften dekker utstyr, materiell, småturer og andre ting tilknyttet klassen din.

    TURER

    Elevene på Kreativ Livslære følger sine hovedfag på skoletur. I forhold til kronekurs og økning av pris for flybilletter, er det mulig at noen kostnader må dekkes ekstra av elevene. På alle turer må du påregne å betale noen måltider selv, i tillegg til å ha litt lommepenger.

 
gråbakgrunn.png

Undervisning

Hva lærer du?

 

Undervisning:

Undervisningen på Kreativ Livslære foregår både individuelt og i mindre grupper.
En dag i uka har vi vårt eget opplegg, hvor vi har undervisning i ulike temaer.
Da har vi fokus på å lære om:

  • Selvinnsikt

  • Kommunikasjon

  • Samarbeid

  • Normer, regler og praktisk orientering i samfunnet

  • Personlig økonomi

  • Skrive søknad om jobb, cv og jobbintervju

  • Sammenheng mellom fysisk og psykisk helse

  • Åpenhet omkring utfordringer og ressurser når man har diagnoser

  • Rengjøring, vask av klær og matlaging

Undervisning (forts.)

Denne dagen har vi også arbeidstrening. Kreativ Livslære driver en egen elevkafè, der selger vi deilig egenprodusert bakst til de andre elevene på skolen. Kafèen er åpen en kveld i uka, og er en koselig og sosial aktivitet på skolen!

Vi lærer også å lage enkle næringsrike middager, som vi spiser sammen med de andre på gruppa som en hyggelig avslutning på dagen.

Hva som kreves av utstyr er avhengig av hvilket annet fagtilbud du har.

Målsetting:

Vi ønsker å gi deg mer kunnskap innenfor et fagfelt som du interesserer deg for, samtidig som du får trening i å bli mer selvstendig, og du får utviklet dine evner til å kommunisere og samarbeide med andre i et trygt læringsmiljø.

Turer

I løpet av året blir det både store og små turer til inn- og utland. Kostnader til tur kommer utenom skolepengene.

 

 Miljøterapeuter

 
bakgrunn hjemmesideNY.png