Turer

KORT PRESENTASJON AV SKOLETURER 2017 – 2018

Presentasjonen er over hvilke planlagte reisemål vi har for skoleåret 2017-2018. Både reisemål, opplegg og priser kan bli endret.

Kostnader for turene (bortsett fra Tallinn) kommer i tillegg til andre kostnader, se info om økonomi her. Prisene varierer mellom de forskjellige reisemål. Tur på våren er obligatoriske for alle elever. Andre kostnader i forbindelse med turene, som vaksine til turer, lommepenger, shopping, mat og andre ting kommer i tillegg, og dekkes ikke av skolen. Noen av turene har et eller flere måltid inkludert i prisen. Tilleggskostnader vil variere fra tur til tur.

Fellestur til Tallinn

Vår “bli kjent tur” går denne høsten til Tallinn, hovedstaden i Estland. Denne turen er obligatorisk for alle elever, og du betaler kun for noen av måltidene. Turen vil inneholde alt fra eldre historie til omvisning og workshop innen den nyeste teknologien som finnes. Vi reiser klassevis for å bli ekstra godt kjent! I tillegg får man god mat, mange opplevelser og mulighet til å ta spa om man ønsker det!

Turen er obligatorisk for alle elever, men man kan søke om fritak ved f.eks. sykdom.

New York

Ca 7 netter / Halvpensjon

New York er den perfekte turen for deg som ønsker  å oppleve kunst og kultur i byen som aldri sover. Er du interessert i fotografi kan du virkelig få boltre deg gjennom workshops innen lomography, og nattfotografering på Empire state Building. Og er du interessert i tegneserie og kunst kan det tilbys workshop i street art og tagging. Er du glad i fast food? Hva med en guidet pizzatur gjennom New York? Vi besøker og Central Park, MOMA, dinosaurmuseet Natural history museum og tar båt til statue of liberty. New York har noe for alle!

Pris: ca 15 000,-


Marokko

Ca 12 netter / Helpensjon

Denne turen vil inneholde alt fra kamelridning i Sahara til trange handelsgater i Marrakech (souker). Du vil få oppleve Atlasfjellene og stedet der filmen “Gladiatoren” med Russel Crowe ble spillt inn. Er du mer fan av serien “Sex in the city” vil du på denne turen bruke samme flyplass og gå de samme gatene som jentene gjorde i filmen. Dette er en tur som er skreddersydd for deg som vil oppleve en ny og spennende kultur på en norsk måte. Alle måltider i prisen, og vi reiser med egen buss rundt i Marokko.

Pris: ca. kr. 15 000,- avhengig av antall og småjusteringer i programmet. Suvenirer må man betale selv. I tillegg må man regne med kostnader til vaksinering mot Hepatitt A og B og Kolera (det ordnes på Åsnes helsestasjon).

Prisen inkluderer overnatting stort sett på dobbeltrom på gode hoteller (beduintelt en natt i Sahara), full pensjon (frokost, lunsj, middag, vann til maten), driks til guide, sjåfør.


Belfast

Ca 5 netter / Halvpensjon

Ønsker du å oppleve magien til Game Of Thrones er dette turen for deg. Her vil det bli besøk til opptakssteder og muligheten for å lære seg bueskyting. Belfast er også en by med mye historie og dette er en spennende mulighet å besøke en by som er litt utigjengelig. Dette er turen der man får oppleve kultur, politikk og filmverden på kloss hold.

Pris: ca. kr. 6 000,- avhengig av antall og småjusteringer i programmet. Det må påregnes kostnader til mat og drikke (frokost inngår), valgfrie opplegg og evt. suvenirer.

 

København

Ca 5 netter / Halvpensjon

København har kunst, kultur og herlige shoppingmuligheter. Vi besøker Nyhavn, den lille havfruen, tar båttur og forsøker å besøke Copenhagen Game collective. København har også Europas største paintball/lazertag arena og det vil bli mulighet for tur dit om dette er et ønske.En Danmarkstur med Bjerkely Folkehøyskole vil bygge oppunder ordtaket “det er deilig å være norsk, i Danmark!”

Pris: ca. kr. 4 000,- avhengig av antall og småjusteringer i programmet. Det må påregnes kostnader til mat og drikke (frokost inngår), valgfrie opplegg og evt. suvenirer.
I tillegg til de obligatoriske turene reiser vi også på klasseturer til feks:

Bergen - Raptusfestivalen

I November reiser Tegneserie og Spillutvikling til Raptusfestivalen i Bergen Pris: De fleste kostnadene dekkes av linjeavgifta, men noen kostnader til bl.a. mat dekkes av den enkelte elev. I tillegg betaler alle en egenandel på kr. 1 000,-

Sverige - Dreamhack

E-Sport tar turen til Sverige og opplever Dreamhack! Pris: De fleste kostnadene dekkes av linjeavgifta, men noen kostnader til bl.a. mat dekkes av den enkelte elev. I tillegg betaler alle en egenandel på kr. 1 000,-

Kristiansund - Nordic light festivalen

Hvert år forsøker fotoklassen å dra til fotofestivalen Nordic light. Utrolig inspirerende. Om vi ikke kommer oss til Nordic light, er workshop med Morten Krogvold på Vågå et alternativ.  Pris: De fleste kostnadene dekkes av linjeavgifta, men noen kostnader til bl.a. mat dekkes av den enkelte elev. Det kan komme egenandel.