Cosplay & Cons

Tenk deg et skoleår der du tilbringer dagene i et magisk verksted hvor du faktisk kan lage gull av gråstein. I et hjørne sitter en "Ork" og finpusser på rustningen sin laget av worbla, mens "Rapunzel" nynner i vinduskarmen og grer parykken sin. Plutselig kommer en horde fra Walking Dead inn på sminkerommet for å friske opp kjøttsårene til neste photoshoot, og i smia finner du "Edward Elric" som skrur fast de siste detaljene på venstrebeinet sitt. På Cosplay & Cons- linja ønsker vi å tilby nysjerrige cosplayere en skolehverdag der du lærer om de mange gledene som er med cosplay. Gjennom året vil du hovedsakelig jobbe med dine egne antrekk. Du vil også lære om fremføring, og hvordan presentere karakteren din best mulig foran et publikum, slik at hvis du vil delta i konkurranser så skal vi hjelpe deg til å komme dit.


Hva lærer du?

På Bjerkely har vi mange dører som åpner for mange muligheter, og på Cosplay & Cons skal du lære å se disse mulighetene slik at du kan lage stort sett hva du vil med de midlene og materialene som er tilgjengelig for deg.

Søm

Vi vil jobbe med søm og tekstiler, der du bl.a. vil lære om ulike stoffer og hvilke som fungerer best til hva. Du vil lære om re-design av gamle klær, men også om å sy nye klær fra egne mål og mønster.

Props

De fleste karakterer, om det er fra anime, spill, film eller tegneserier, har tilbehør og utstyr til antrekket. Dette kan være smykker, skjold, våpen o.l., og det er strenge regler for hva disse kan være laget av når man skal delta på cons. Du vil lære å lage ting av worbla, papp, skumgummi, eva-foam, polymorph mm.Sminke og parykk

Dette er prikken over i-en, som virkelig kan utgjøre forskjellen på et bra cosplay og et fantastisk cosplay. Du vil lære om frisering, men også om vask og riktig stell av parykken, slik at den kan brukes flere ganger. Innen sminke er det bare fantasien din som setter grenser, og i skolens sminkerom har vi et bra utvalg av det man skulle trenge, om man enten ønsker å være glamorøs eller skrekkinngytende.

Photoshoot

Skolen har i mange år hatt en veldig bra fotolinje, og det er natulig at Cosplay og Fotolinja vil samarbeide og ha flere photoshoots gjennom året. Her er det muligheter for å lære mye innen fotografering og i tillegg gå ut av skoleåret med en portefolio full av profesjonelle bilder av dine cosplay.


Roleplay

Når antrekket sitter og du er klar for å gå inn i rollen som karakteren din, kan det være nyttig å ha øvd på presentasjonen i forkant, spesielt hvis man ønsker å delta på konkurranser. På skolen skal vi trene på iscenesettelse og fremføring, slik at man skal føle seg trygg på at det man presenterer kommer frem så bra som mulig.


Turer

Mye av det som er morsomt med cosplay er å kunne møte andre cosplayere på arrangementer rundt i verden. Siden Bjerkely holder til på østlandet er det kort vei både til Banzaicon, Gigacon, Desucon og SpillExpo, for å nevne noen i Norge, men det er også muligheter for å bli med E-Sport til DreamHack eller reise på et større Comic-con et sted i verden. 

Les mer om turer her!

Krav

Det er ingen spesielle krav for å gå på Cosplay & Cons, men det er en fordel at man er kreativ og løsningsorientert, siden man må lage mye av antrekkene sine selv.

Vi vet aldri når eventyret kommer til livet vårt, men den dagen det er der, må vi gripe det."

Så ikke nøl med å la neste år bli det året du virkeliggjør din cosplay-drøm og bli med oss på et uforglemmelig skoleår. Vi sees :)

Du finner oss på instagram!


Bildegalleri