Tenk deg et skoleår der du tilbringer dagene i et magisk verksted hvor du faktisk kan lage gull av gråstein. I et hjørne sitter en "Ork" og finpusser på rustningen sin laget av worbla, mens "Rapunzel" nynner i vinduskarmen og grer parykken sin. Plutselig kommer en horde fra Walking Dead inn på sminkerommet for å friske opp kjøttsårene til neste photoshoot, og i smia finner du "Edward Elric" som skrur fast de siste detaljene på venstrebeinet sitt. På Cosplay & Cons- linja ønsker vi å tilby nysjerrige cosplayere en skolehverdag der du lærer om de mange gledene som er med cosplay. Gjennom året vil du hovedsakelig jobbe med dine egne antrekk. Du vil også lære om fremføring, og hvordan presentere karakteren din best mulig foran et publikum, slik at hvis du vil delta i konkurranser så skal vi hjelpe deg til å komme dit.


Hva lærer du?

På Bjerkely har vi mange dører som åpner for mange muligheter, og på Cosplay & Cons skal du lære å se disse mulighetene slik at du kan lage stort sett hva du vil med de midlene og materialene som er tilgjengelig for deg.


Søm

Vi vil jobbe med søm og tekstiler, der du bl.a. vil lære om ulike stoffer og hvilke som fungerer best til hva. Du vil lære om re-design av gamle klær, men også om å sy nye klær fra egne mål og mønster.


Props

De fleste karakterer, om det er fra anime, spill, film eller tegneserier, har tilbehør og utstyr til antrekket. Dette kan være smykker, skjold, våpen o.l., og det er strenge regler for hva disse kan være laget av når man skal delta på cons. Du vil lære å lage ting av worbla, papp, skumgummi, eva-foam, polymorph mm.Dette er prikken over i-en, som virkelig kan utgjøre forskjellen på et bra cosplay og et fantastisk cosplay. Du vil lære om frisering, men også om vask og riktig stell av parykken, slik at den kan brukes flere ganger. Innen sminke er det bare fantasien din som setter grenser, og i skolens sminkerom har vi et bra utvalg av det man skulle trenge, om man enten ønsker å være glamorøs eller skrekkinngytende.


Skolen har i mange år hatt en veldig bra fotolinje, og det er natulig at Cosplay og Fotolinja vil samarbeide og ha flere photoshoots gjennom året. Her er det muligheter for å lære mye innen fotografering og i tillegg gå ut av skoleåret med en portefolio full av profesjonelle bilder av dine cosplay.

Når antrekket sitter og du er klar for å gå inn i rollen som karakteren din, kan det være nyttig å ha øvd på presentasjonen i forkant, spesielt hvis man ønsker å delta på konkurranser. På skolen skal vi trene på iscenesettelse og fremføring, slik at man skal føle seg trygg på at det man presenterer kommer frem så bra som mulig.


Mye av det som er morsomt med cosplay er å kunne møte andre cosplayere på arrangementer rundt i verden. Siden Bjerkely holder til på østlandet er det kort vei både til Banzaicon, Gigacon, Desucon og SpillExpo, for å nevne noen i Norge, men det er også muligheter for å bli med E-Sport til DreamHack eller reise på et større Comic-con et sted i verden.  
Les mer om turer her!
Det er ingen spesielle krav for å gå på Cosplay & Cons, men det er en fordel at man er kreativ og løsningsorientert, siden man må lage mye av antrekkene sine selv.

Vi vet aldri når eventyret kommer til livet vårt, men den dagen det er der, må vi gripe det."

Så ikke nøl med å la neste år bli det året du virkeliggjør din cosplay-drøm og bli med oss på et uforglemmelig skoleår. Vi sees :)

Du finner oss på instagram!
Type avgift
Pris
INTERNATAVGIFT
kr 72 000,- + tillegg på kr. 500,-/måned om du har behov for diett (se under)
ENEROMSTILLEGG
 kr 10 000,-
FELLESAVGIFT
 kr 22 000,-
LINJEAVGIFT
 kr 14 000,- (kr. 16 000,- for Cosplay & Cons)
Turkostnader og enkelte aktivitetskostnader kommer i tillegg til dette. Tallinnturen på høsten er inkludert i fellesavgiften, men du må regne med å betale for noen måltider. Foto reiser til Kristiansund til Nordic Light Events og Tegneserie og Spillutvikling reiser til Raptusfestivalen i Bergen. E-Sport reiser på DreamHack i Sverige. Du må betale kr. 1 000,- i egenandel på disse turene, mens resten dekkes av linjeavgifta. De fleste måltider må du betale selv. Spillutvikling reiser også til SpillExpo på Lillestrøm. Denne turen dekkes av linjeavgifta. De øvrige vårturene koster fra ca. kr. 6 000,- til ca. kr. 20 000,-. Endelige beløp avhenger bl.a. av hvor mange som reiser til det enkelte sted. Se flere opplysninger under fanen "Turer". Noen linjer reiser også på dagsturer f.eks. til Oslo, og enkelte av disse turene må du regne med å betale selv. 

INNMELDINGSAVGIFT
Innmeldingsavgiften er på kr 2 100,-.
 
INTERNATAVGIFTEN
Internatavgiften er kostnadene for å bo og leve på Bjerkely. Avgiften dekker blant annet dobbeltrom, mat, fyring, strøm, kjøkken etc. For spørsmål om internatavgiften, kontakt oss. Har du behov for spesiell diett, grunnet allergi eller lignende, må du regne med noe ekstra kostnad i forbindelse med dette. Ønsker du enkeltrom, koster dette ekstra.
FELLESAVGIFTEN
Fellesavgiften dekker en del fellesutgifter som generelt materiell, kopiering og noen utgifter i forbindelse med reise og opphold på dagsturer og overnattingstur. Fellesturen til Tallinn dekkes også.
LINJEAVGIFTEN
Linjeavgiften dekker utstyr, materiell, småturer og andre ting tilknyttet klassen din. Raptusfestivalen som Tegneserie- og de som ønsker det fra Spillutviklingsklassen, og Nordic Light Events som Fotoklassen reiser til, dekkes av linjeavgifta. En egenandel på kr. 1 000,- må betales for disse turene.
TURER
Kostnader for turene (bortsett fra Tallinn) kommer i tillegg til kostnadene nevnt over. Prisene varierer mellom reisestedene. Tur på våren er obligatorisk for alle elever.
Andre kostnader i forbindelse med turene, som vaksine til turer, lommepenger, shopping, mat og andre ting kommer i tillegg, og dekkes ikke av skolen. Noen av turene har et eller flere måltider inkludert i prisen. Tilleggskostnader vil variere fra tur til tur.
OPPHØR AV SKOLEPLASS
Hvis du velger å si opp skoleplassen din etter at du har begynt eller må slutte av andre årsaker, vil det tilkomme et avbruddsgebyr som tilsvarer 6 ukers ekstra betaling for internatavgiften inkl. evt. enkeltromstillegg. Linjeavgift og Fellesavgift må betales for resten av semesteret. Dette gjelder uansett årsak til at du slutter.
TILLEGGSKOSTNADER
Tilleggskostnadene er alle kostnader som ikke går under de fastsatte avgiftene. Dette varierer veldig fra hvilken klasse du går i, hvilke aktiviteter du ønsker å delta på og lignende.Noen eksempler på tilleggskostnader (andre kostnader kan komme i tillegg):
  • Vaksine til turene. Vaksine er viktig før man drar på langtur, og om du ikke er vaksinert fra før, kan dette komme opp i kr 1 000,- til kr 2 000,- på de lengste turene. Dette er som sagt avhengig av hva du har av vaksiner fra før. Snakk med helsekontoret. 
  • De forskjellige linjene kan ha egne tilleggsutgifter til blant annet kortere turer.
  • Enkelte valgfag kan også ha tilleggskostnader (som regel fra kr. 100,- til kr. 300,-). De fleste valgfagene betaler du ikke noe ekstra for.
KOSTNADER VED DIETT
Om du har behov for annen mat enn det som serveres fordi du er veganer, har gluten-, eller laktoseintoleranse eller noe annet, så fakturerer vi kr. 500,- ekstra pr. måned (legges til internatavgiften).
LÅN OG STIPEND
Du har mulighet til å dekke skoleåret med lån og stipend fra Lånekassen, noe vi anbefaler. Lån og borteboerstipend for skoleåret 2019/20 er på kr 110 200,- + et eventuelt reisestipend fra Lånekassen for hjemreise. Reisestipendet fra Lånekassen beregnes ut fra avstand til hjemstedet ditt. Etter avsluttet og godkjent skoleår vil 40 % bli omgjort til stipend.
På Lånekassen sine nettsider ( www.lanekassen.no ) finner du søknadsskjema, svar på spørsmål og satser for skoleåret. Du kan søke når du ønsker det, etter at du har fått bekreftet skoleplass hos oss. Hvis du er tidlig ute, vil tilsagnsbrevet fra Lånekassa vente på deg her når skoleåret begynner (det blir sendt til skolen). Det undertegnes av deg og sendes til lånekassa, og etter noen få dager har du det første månedsbeløpet inne på din konto.
Ønsker du å være med på de heftigste turene, kjøpe masse flott utstyr for å bruke på skolen og er en storforbruker av lommepenger bør du nok spare opp disse pengene på forhånd.
Totalpris for skoleåret vil altså variere fra elev til elev, avhengig av linje, rom og turalternativ. Stipend og lån fra Lånekassen vil kunne dekke det meste av dette.

   

 

 

 

 

Bildegalleri