Ofte spurte spørsmål

Du må ikke være kristen for å gå på Bjerkely. Vi har et kristen verdigrunnlag, men alle velkommen uansett tro eller ikke tro. Vi har morgensamling hver dag hvor det holdes “Ord for dagen”, hvor det av og til kan være et kristent innslag. 

Nei, ikke på rommene. Hovedbygget og mediabygget (byggene med klasserom) har internett. Disse bygningene er oppe til 23:00 hver kveld, 01:00 på lørdager. Det er fordi vi ønsker et sosialt engasjement, og at man derfor sitter på fellesarealer når man skal bruke internett.

Fra Oslo kan man ta buss til Kongsvinger (også via Gardermoen) og skifte buss som går til Elverum. Bussen går stort sett hver time. Bussholdeplass ca. en kilometer fra skolen. Kommer du nordfra, går det timebuss fra Elverum mot Kongsvinger. Busstoppestedet heter Kvesetmoen og ligger ca. en kilometer fra skolen.

Under forutsetning at det er plass på linja du vil bytte til. Dette bør dog skje i løpet av den første tiden etter at skolen har startet.

På grunn av allergier tillater vi ikke det. Du kan ha fisk i et akvarium, men det er viktig å huske at vi reiser på turer og at det er ferieperioder hvor det ikke er elever på skolen.

Ja, det trenger du. Du må ha digital speilrefleks med mulighet for manuelle innstillinger. For bruk av våre eksterne blitzer og lamper bør man ha Canon eller Nikon som er kompatible med vårt utstyr. Hvis ikke må du skaffe overganger som passer.

Vi er vant med de fleste matallergier, og det vil alltid være et alternativ om du er allergisk eller har andre kostholdstilpasninger. Husk å oppgi dette i søknaden din slik at vi er forberedt når du kommer. Vi fakturerer med 500 kr ekstra pr. måned om du må ha tilpasset mat.

Rommene er ferdig møblert, og det er ikke mye plass. Husk også at rommene skal vaskes annenhver uke, så jo mer det er på rommet, jo mer blir det å vaske. 

Vi forsøker så godt vi kan å etterkomme alles ønsker. Legeerklæringer blir prioritert, og etter det går det etter når du har sendt inn søknad.

Mange folkehøyskoler har stipendiater eller miljøarbeidere. På Bjerkely bruker vi tittelen miljøarbeider. Det er elever som gikk på skolen i fjor og som har ansvar for at du trives og kommer deg vel til rette på skolen. De drar i gang aktiviteter på tirsdagskveldene (og ofte ellers også), og har ansvar for hver sin internat-etasje.

Søknad om lån og stipend kan du ordne selv på nettet. På Lånekassen.no finner du søknadsskjema for høyere utdanning (Folkehøyskole er i denne kategorien), svar på spørsmål og satser for skoleåret. 

For å få godkjent skoleåret og få vitnemål, og dermed konvertert 40 % av studielånet til stipend, kreves det i utgangspunktet at du kan ha maks 10 % fravær i løpet av skoleåret. Dette er regelverk som alle folkehøgskoler må følge. Ved langvarig fravær pga. sykdom eller annet man ikke kan noe for, kan man ha høyere fravær. Dersom du uteblir fra undervisning og aktiviteter uten å søke permisjon eller kommer med en gyldig grunn får du det som ugyldig fravær.

Du kan søke permisjon til nær sagt alle formål. Hvordan fravær for permisjon blir ført, avhenger av type formål. Mer informasjon om dette vil du få de første dagene på skolen.

Ja, det kan du. Det vil gi deg større mulighet til å komme deg rundt i området. Vi har gode parkeringsmuligheter på skolen. Det kan hende at vi vil bruke deg som sjåfør på småturer med klasse osv, avtalt kjøring for skolen godtgjøres.


Finner du ikke svar på det du lurer på? Kontakt oss da vel, så svarer vi så godt vi kan!