Fasiliteter

Internatene

Bjerkely folkehøyskole har 4 internatbygninger med til sammen 66 rom. Hvert rom er på ca 14 kvadratmeter.
Internatene er rett ved siden av hovedbygget som rommer spisesal, stue, administrasjon, gymsal og undervisningsrom. Internatene, hovedbygget og et undervisningsbygg ligger fint til rundt en stor plen. 

  • Internat I er et koselig treinternat med 18 rom fordelt på to etasjer. 8 av rommene har eget bad  (4 i hver etasje). 10 rom deler fellesbad (5 rom i hver etasje).
  • Internat II er et trivelig murinternat, også her er det 18 rom fordelt på to etasjer. Her har alle rommene eget bad.
  • Internat III er også et murinternat med fine, lyse rom. Til sammen 20 stykker der halvparten har bad på rommet og den andre halvparten deler 2 fellesbad (4 separate dusjer og 4 WC).
  • Internat IV er et treinternat i en etasje, med to avdelinger. Det er 5 rom i hver avdeling, 2 rom har eget bad (handicap-tilpasset), de andre deler et stort bad og 2 separate WC.

Alle rommene på internatene kan brukes både som enkelt- og dobbeltrom. Rommene er møblert med seng, sovesofa, lite bord/nattbord, 1-2 stoler, pult med hylle, kommode, klesskap og gardiner. De rommene som ikke har bad på rommet har vask.

I hvert internat er det en fellesstue med tekjøkken. Her er det sofa, bord, microbølgeovn, kjøleskap, vannkoker og oppvaskbenk. Det er ikke kopper og annet kjøkkenutstyr på internatene – så ta gjerne med deg en kopp, en tallerken og lignende til eget bruk. Hvert internat disponerer i tillegg vaskerom med vaskemaskin, tørkerom, fryser, støvsuger og strykejern/strykebrett. I enden av internat III er det et elevkjøkken med komfyr der den enkelte kan bake kaker til bursdager, eller steke pizza…

På skolen

Matsal
På nyåret 2019 oppgraderte vi matsalen, så den har nå fått et moderne uttrykk og har både varmdisk og salatbar.

Lydstudio og Videoredigering
Skolen har et velutstyrt lydstudio der det er muligheter for å leke seg med redigering av musikk og lyd. Vi har to akustiske gitarer, og en elektrisk bassgitar til utlån. Ta gjerne med egne instrumenter.

Fotostudio
Våre fotostudioer er populære steder for de som vil lære seg å arbeide med lyssetting. Studioene er utstyrt med topp fotoutstyr, med flere blitser, softbokser, reflektorer, bakgrunner etc.

Mørkerom
Vi har et meget velutstyrt mørkerom med 9 forstørrelsesapparat, skylle og tørkemuligheter for papirbilder. Vi har også egne rom for fremkalling av filmer.

Treningsrom
Treningsrommet har vi også oppgradert med nytt utstyr, og her er det nå både tredemøller, stepkasser, trimsykler, romaskiner med mer.

Gymsal
Skolen har en stor gymsal med ribbevegg og annet utstyr, så her kan man variere aktivitetene. Den ligger rett over treningsrommet.

Fotballbane
Fotballbanen blir mye brukt i gymtimer og på fritiden!

Galleriet
Vi har et nyoppusset galleri, hvor elevene bl.a kan stille ut sine prosjekter opp gjennom året. Det blir også brukt til å ha elevcafè som drives av elevene som går på Kreativ Livslære.

Stue
På hovedbygget har vi en felles stue hvor det bl.a er en liten samling med brettspill. Her er det også en peis, og et lerret hvor man kan se på film eller spille spill e.l.

Kanoer
Skolen disponerer 6 kanoer, som elever kan låne hvis de ønsker å reise på kanoekspedisjon i de mange flotte vannene i området.