Foto handler om å ta gode bilder ved å beherske kameraet og bruke ulike fototeknikker. Du vil lære om forskjellige stilarter fra det klassiske fotoet til det mest moderne. Denne linja kan være et springbrett ut i videre kreativ og visuell utdannelse. Du får muligheten til å utvikle deg selv og ditt fotografiske uttrykk gjennom virkelige oppdrag og realistiske oppgaver. Noe av det vi håper å få til er å reise på fotofestivalen Nordic Light i starten av mai, en av Europas beste fotofestivaler. I Foto får du muligheten til å være målrettet mot dine interesser og mål. Du er med på å forme din egen timeplan og på denne måten kan du fordype deg i dine egne interesser og utvikle dine ferdigheter

Har du et ønske om å utvikle Foto- og Filmkunnskapene dine? Lære å fange og skape øyeblikkene, for så å videreformidle på de sosiale plattformene? Kanskje du har en liten vlogger i magen?

Her får du muligheten til å lære å beherske kameraet ditt, utvikle kreativiteten din, bli en visuell historieforteller. Gjennom å bruke studio, photoshop, bridge, premiere pro, aftereffect og mørkerom vil du lære mye. Vi jobber med prosjekter, workshops, designere, cosplayere, utstillinger og masse annet moro

Uansett om du er nybegynner eller har erfaring vil du ha mye å lære hos oss. Her har du muligheten til å fordype deg i det du synes er morsomt og spennende.

Gjennom et år hos oss lærer du blant annet grunnleggende fototeknikk, filmteknikk, lyssetting, blitz og studio, sette sammen din egen portefolie, lage din egen YouTubekanal, mørkeromsarbeid og digital bildebehandling i Photoshop.

Vi legger fokus på at du skal få utvikle deg selv og ditt visuelle uttrykk gjennom virkelige oppdrag og realistiske oppgaver. Vi fotograferer for lokale designere, og har et spennende samarbeid med Cosplay & Cons-linja på skolen, hvor vi får ha de som modeller gjennom hele året. De har fokus på styling og kostyme, og vi har fokus på location og fotograferingen. Vi elsker dette samarbeidet! Du får også muligheten til å jobbe med vlogger om emner som interesserer deg, eller kanskje du vil lage ditt eget sketcheshow eller dine egne gamingvideoer. Hvis du vil ha hjelp til å starte din influencerkanal på ditt favoritt sosiale medium, så er også dette linjen for deg

Vi går gjennom mange artige oppgaver, for at du skal få teste deg på forskjellige sjangre gjennom året, noen av de oppgavene vi har hatt tidligere er: Zombieapokalypse, filmnoir, eventyr, fremtiden, pinholekamera, akt, og green screen fotografering. Du får også ditt eget lomokamera ved skolestart, og i løpet av året skal du lære å bli en ekte Lomofotograf!

Skolen er utstyrt med studioer av topp kvalitet - en lekeplass for fotografer! Bli med på et magisk år hvor du får dyrke din fotointeresse sammen med andre likesinnede!

Du må ha speilreflekskamera med muligheter til manuelle justeringer. Dersom du vurderer å kjøpe nytt kamera, ta enten kontakt med skolen eller vent til du begynner og snakk med vår eminente fotolærer.

Din datamaskin må kunne kjøre programmet Photoshop. Denne programvaren kan du kjøpe etter skolestart da Adobe tilbyr gode studentpriser.

Skolen har profesjonelt studio og et topp mørkerom.

Det er ingen krav om foto- eller filmkunnskaper i forkant. Men det er viktig med en glødende interesse og vilje til å lære om teknikker, ideer og regler innen fotografi og film. Det vil jevnlig være oppgaveinnlevering og disse er til for å hjelpe deg til å bli en bedre fotograf. Det er derfor viktig å levere inn bilder og film på disse oppgavene gjennom året, slik at du får bygget deg opp en portefølje.

Vi på Bjerkely har som målsetting å utvikle elevens grunnleggende ferdigheter innen fotografering; lære kameraets funksjoner, bildets komposisjon, lyssetting både i studio, på location og bruk av naturlig lys. Lære å jobbe og mestre det analoge og det digitale mørkerommet. Det blir lagt vekt på utforming av idé og hvordan utvikle idéene til bilder og film, bildekommunikasjon og analyse, samt hvordan formidle historier gjennom bilder. Det blir jobbet konseptbasert gjennom hele året mot utstillinger, bildeserier, og portefolie, med selvstendige prosjektarbeider med veiledning av medelever og lærer. Gjennom året blir det arrangert workshops av eksterne profesjonelle fotografer, influencere og de som er gode på sosiale medier, reiser, utstillinger og seminarer.


Type avgift
Pris
INTERNATAVGIFT
kr 72 000,- + tillegg på kr. 500,-/måned om du har behov for diett (se under)
ENEROMSTILLEGG
 kr 10 000,-
FELLESAVGIFT
 kr 22 000,-
LINJEAVGIFT
 kr 14 000,- (kr. 16 000,- for Cosplay & Cons)
Turkostnader og enkelte aktivitetskostnader kommer i tillegg til dette. Tallinnturen på høsten er inkludert i fellesavgiften, men du må regne med å betale for noen måltider. Foto reiser til Kristiansund til Nordic Light Events og Tegneserie og Spillutvikling reiser til Raptusfestivalen i Bergen. E-Sport reiser på DreamHack i Sverige. Du må betale kr. 1 000,- i egenandel på disse turene, mens resten dekkes av linjeavgifta. De fleste måltider må du betale selv. Spillutvikling reiser også til SpillExpo på Lillestrøm. Denne turen dekkes av linjeavgifta. De øvrige vårturene koster fra ca. kr. 6 000,- til ca. kr. 20 000,-. Endelige beløp avhenger bl.a. av hvor mange som reiser til det enkelte sted. Se flere opplysninger under fanen "Turer". Noen linjer reiser også på dagsturer f.eks. til Oslo, og enkelte av disse turene må du regne med å betale selv. 

INNMELDINGSAVGIFT
Innmeldingsavgiften er på kr 2 100,-.
 
INTERNATAVGIFTEN
Internatavgiften er kostnadene for å bo og leve på Bjerkely. Avgiften dekker blant annet dobbeltrom, mat, fyring, strøm, kjøkken etc. For spørsmål om internatavgiften, kontakt oss. Har du behov for spesiell diett, grunnet allergi eller lignende, må du regne med noe ekstra kostnad i forbindelse med dette. Ønsker du enkeltrom, koster dette ekstra.
FELLESAVGIFTEN
Fellesavgiften dekker en del fellesutgifter som generelt materiell, kopiering og noen utgifter i forbindelse med reise og opphold på dagsturer og overnattingstur. Fellesturen til Tallinn dekkes også.
LINJEAVGIFTEN
Linjeavgiften dekker utstyr, materiell, småturer og andre ting tilknyttet klassen din. Raptusfestivalen som Tegneserie- og de som ønsker det fra Spillutviklingsklassen, og Nordic Light Events som Fotoklassen reiser til, dekkes av linjeavgifta. En egenandel på kr. 1 000,- må betales for disse turene.
TURER
Kostnader for turene (bortsett fra Tallinn) kommer i tillegg til kostnadene nevnt over. Prisene varierer mellom reisestedene. Tur på våren er obligatorisk for alle elever.
Andre kostnader i forbindelse med turene, som vaksine til turer, lommepenger, shopping, mat og andre ting kommer i tillegg, og dekkes ikke av skolen. Noen av turene har et eller flere måltider inkludert i prisen. Tilleggskostnader vil variere fra tur til tur.
OPPHØR AV SKOLEPLASS
Hvis du velger å si opp skoleplassen din etter at du har begynt eller må slutte av andre årsaker, vil det tilkomme et avbruddsgebyr som tilsvarer 6 ukers ekstra betaling for internatavgiften inkl. evt. enkeltromstillegg. Linjeavgift og Fellesavgift må betales for resten av semesteret. Dette gjelder uansett årsak til at du slutter.
TILLEGGSKOSTNADER
Tilleggskostnadene er alle kostnader som ikke går under de fastsatte avgiftene. Dette varierer veldig fra hvilken klasse du går i, hvilke aktiviteter du ønsker å delta på og lignende.Noen eksempler på tilleggskostnader (andre kostnader kan komme i tillegg):
  • Vaksine til turene. Vaksine er viktig før man drar på langtur, og om du ikke er vaksinert fra før, kan dette komme opp i kr 1 000,- til kr 2 000,- på de lengste turene. Dette er som sagt avhengig av hva du har av vaksiner fra før. Snakk med helsekontoret. 
  • De forskjellige linjene kan ha egne tilleggsutgifter til blant annet kortere turer.
  • Enkelte valgfag kan også ha tilleggskostnader (som regel fra kr. 100,- til kr. 300,-). De fleste valgfagene betaler du ikke noe ekstra for.
KOSTNADER VED DIETT
Om du har behov for annen mat enn det som serveres fordi du er veganer, har gluten-, eller laktoseintoleranse eller noe annet, så fakturerer vi kr. 500,- ekstra pr. måned (legges til internatavgiften).
LÅN OG STIPEND
Du har mulighet til å dekke skoleåret med lån og stipend fra Lånekassen, noe vi anbefaler. Lån og borteboerstipend for skoleåret 2019/20 er på kr 110 200,- + et eventuelt reisestipend fra Lånekassen for hjemreise. Reisestipendet fra Lånekassen beregnes ut fra avstand til hjemstedet ditt. Etter avsluttet og godkjent skoleår vil 40 % bli omgjort til stipend.
På Lånekassen sine nettsider ( www.lanekassen.no ) finner du søknadsskjema, svar på spørsmål og satser for skoleåret. Du kan søke når du ønsker det, etter at du har fått bekreftet skoleplass hos oss. Hvis du er tidlig ute, vil tilsagnsbrevet fra Lånekassa vente på deg her når skoleåret begynner (det blir sendt til skolen). Det undertegnes av deg og sendes til lånekassa, og etter noen få dager har du det første månedsbeløpet inne på din konto.
Ønsker du å være med på de heftigste turene, kjøpe masse flott utstyr for å bruke på skolen og er en storforbruker av lommepenger bør du nok spare opp disse pengene på forhånd.
Totalpris for skoleåret vil altså variere fra elev til elev, avhengig av linje, rom og turalternativ. Stipend og lån fra Lånekassen vil kunne dekke det meste av dette.  

 

 

 

 

 

 

 

Bildegalleri