Tegneserie & Manga

Tegneserier og Manga blander to viktige uttrykksformer: tekst og tegning. Det engelske ordet comics kan forveksles med ordet komikk, og graphic novel høres veldig ambisiøst ut. Manga er japansk, og betyr grovt oversatt `løse skisser`, men på tegneserielinja er det du som bestemmer hva tegneserier eller manga betyr for deg, og hvilket område du ønsker å fokusere på.

Se for deg et skoleår sammen med andre elever som tegner, leser og skriver tegneserier. I klasserommet henger det bilder av snakkende dyr, radioaktive superhelter, forførende shõujo og groteske monstre fra en mulig framtid.

På Tegneserie & Mangalinja vil du bl.a. lære hvordan du kan designe dine egne karakterer, hva som er typiske kjennetegn ved en tegneserie – genre, ulike dramaturgimodeller og hvilke overganger på rutene du kan bruke for å få fortalt din historie best mulig.

Du vil bli introdusert for ulike tegneverktøy, tradisjonelle som digitale. – Delta på kurs med profesjonelle serieskapere og reise på fagturer i inn- og utland. Velkommen til en verden der du bestemmer rammene.  

Vi tilbyr deg et skoleår der du kan tilegne deg kunnskaper om dette populære mediet, og vi oppfordrer deg til å gjennom året finne egne metoder og personlige tegnestil, som gjør nettopp dine historier til noe unikt.

Dette er bare noe av det du får oppleve sammen med andre tegneserie- og eller mangaentusiaster fra hele landet, og det er gode muligheter for å skape et kontaktnett som kan vare livet ut.Utstyr

Du vil få utdelt en startpakke i begynnelsen av skoleåret. Denne pakken inneholder nøye utvalgte tegneverktøy for tradisjonell tegning, i tillegg til tegneprogrammet ClipStudio paint.  Det anbefales allikevel at dere har med det utstyret dere foretrekker å bruke, slik at du kan videreutvikle og fordype deg i din foretrukne teknikk og materialvalg. Det er en fordel at du har egen pc og digitalt tegnebrett (for eksempel en Wacom). Skolen har også tegnebrett som du kan få låne, om du ikke har selv.

Krav

Det er ikke satt opp noen spesielle krav for å komme inn på Tegneserielinja, men det er en fordel at man liker og tegne, er kreativ, og at man har en fortellerlyst som man vil dele med andre.

Egen datamaskin, helst bærbar.

Målsetting

På Tegneserielinja har vi som målsetting å introdusere deg for mangfoldet og samtidig motivere deg til å finne din stil og bli skikkelig god på den. Du vil få muligheten til å tilegne deg tegnetekniske ferdigheter på det to–dimensjonale formatet, både for hånd og digitalt, men det blir også lagt vekt på fortellerteknikk og kommunikasjon.

Mot slutten av skoleåret skal hver enkelt elev jobbe med sitt eget prosjekt der han/hun produserer en større tegneserie til en felles samling. Denne blir blant annet sendt til Egmont og serienett, som kan være en dør videre inn i tegneseriemiljøet. 

Bildegalleri