Tegneserie

Se for deg et skoleår sammen med andre elever som tegner, leser og skriver tegneserier. I klasserommet henger det bilder av snakkende dyr, radioaktive superhelter, forførende shõujo og groteske monstre fra en mulig framtid.

På Tegneserielinja vil du bl.a. lære hvordan du kan designe dine egne karakterer, hva som er typiske kjennetegn ved en tegneserie – genre, ulike dramaturgimodeller og hvilke overganger på rutene du kan bruke for å få fortalt din historie best mulig.

Du vil bli introdusert for ulike tegneverktøy, tradisjonelle som digitale. – Delta på kurs med profesjonelle serieskapere og reise på fagturer i inn- og utland. Velkommen til en verden der du bestemmer rammene.


Tegneserier blander to viktige uttrykksformer: tekst og tegning. Ordet i seg selv forteller oss at det er tegninger satt sammen til en serie, som hovedsakelig har som mål å fortelle et underholdende handlingsforløp. Det engelske ordet comics kan forveksles med ordet komikk, og Graphic Novel, høres veldig ambisiøst ut. Manga er japansk, og betyr grovt oversatt `løse skisser`, men på Tegneserielinja er det du som bestemmer hva tegneserier betyr for deg, og hvilket område du ønsker å fokusere på.

Vi tilbyr deg et skoleår der du kan tilegne deg kunnskaper om dette populære mediet, og vi håper at du gjennom året vil gripe muligheten til å finne egne metoder og personlige tegnestil, som gjør nettopp dine historier til noe unikt.

Dette er bare noe av det du får oppleve sammen med andre tegneserie- entusiaster fra hele landet, og det er gode muligheter for å skape et kontaktnett som kan vare livet ut.

Utstyr

Du vil få utdelt en startpakke i begynnelsen av skoleåret. Denne pakken vil inneholde de nødvendigste tegneverktøyene for tradisjonell tegning. Det anbefales allikevel at dere har med det utstyret dere foretrekker å bruke, slik at du kan utvikle dine ferdigheter og lage tegneserier med et de verktøyene du er komfortabel med. Det er en fordel at du har egen pc, for skolen har digitale tegnebrett og programvaren til Adobe Photoshop og Illustrator, som alle elevene kan få tilgang på.
Krav

Det er ikke satt opp noen spesielle krav for å komme inn på Tegneserielinja, men det er en fordel at man liker og tegne, er kreativ, og at man har en fortellerlyst som man vil dele med andre.

Egen datamaskin, helst bærbar.


Målsetting

På Tegneserielinja har vi som målsetting å presentere deg for mangfoldet innefor tegneserier som uttrykksform. Du vil få muligheten til å tilegne deg tegnetekniske ferdigheter på det to – dimensjonale formatet, både for hånd og digitalt, men det blir også lagt vekt på fortellerteknikk og kommunikasjon.

Før jul skal alle elevene delta på en utstilling, og mot slutten av skoleåret skal hver enkelt elev jobbe med sitt eget prosjekt der han/hun produserer en 10- siders tegneserie til en felles antalogi. Denne blir blant annet sendt til Egmont og serienett, som kan være en dør videre inn i tegneseriemiljøet.

Bildegalleri