Turer

KORT PRESENTASJON AV SKOLETURER 2018 – 2019

Presentasjonen er over hvilke planlagte reisemål vi har for skoleåret 2018-2019. Både reisemål, opplegg og priser kan bli endret.

Kostnader for turene (bortsett fra Tallinn) kommer i tillegg til andre kostnader, se info om økonomi her. Prisene varierer mellom de forskjellige reisemål. Tur på våren er obligatoriske for alle elever. Andre kostnader i forbindelse med turene, som vaksine til turer, lommepenger, shopping, mat og andre ting kommer i tillegg, og dekkes ikke av skolen. Noen av turene har et eller flere måltid inkludert i prisen. Tilleggskostnader vil variere fra tur til tur.

Fellestur til Tallinn

Vår “bli kjent tur” går denne høsten til Tallinn, hovedstaden i Estland. Denne turen er obligatorisk for alle elever, og du betaler kun for noen av måltidene. Turen vil inneholde alt fra eldre historie til omvisning og workshop innen den nyeste teknologien som finnes. Vi reiser klassevis for å bli ekstra godt kjent! I tillegg får man god mat, mange opplevelser og mulighet til å ta spa om man ønsker det!

Turen er obligatorisk for alle elever, men man kan søke om fritak ved f.eks. sykdom.

New York

7 netter / Halvpensjon

New York er den perfekte turen for deg som ønsker å oppleve kunst og kultur i byen som aldri sover. Det blir blant annet workshop i street art/tagging, og guidet pizzatur gjennom Brooklyn. Vi besøker Empire State building, Central Park, MOMA, dinosaurmuseet Natural history museum og tar båt rundt Statue Of Liberty, og det er muligheter for å stå på skøyter på Rockefeller Center. New York har noe for alle! Det er også mulighet for at det blir omvisning hos Microsoft Store!

Frokost er inkludert + 1 lunsj eller middag som inkluderer drikke 3 av dagene.

Pris: ca 16 000,-

Marokko

12 netter / Helpensjon

Denne turen vil inneholde alt fra kamelridning i Sahara til trange handelsgater i Marrakech (souker). Du vil få oppleve Atlasfjellene og stedet der filmen “Gladiatoren” med Russel Crowe ble spillt inn. Er du mer fan av serien “Sex in the city” vil du på denne turen bruke samme flyplass og gå de samme gatene som jentene gjorde i filmen. Dette er en tur som er skreddersydd for deg som vil oppleve en ny og spennende kultur på en norsk måte. Alle måltider i prisen, og vi reiser med egen buss rundt i Marokko.

Pris: ca. kr. 16 000,- avhengig av antall og småjusteringer i programmet. Suvenirer må man betale selv. I tillegg må man regne med kostnader til vaksinering mot Hepatitt A og B og Kolera (det ordnes på Åsnes helsestasjon).

Prisen inkluderer overnatting stort sett på dobbeltrom på gode hoteller (beduintelt en natt i Sahara), full pensjon (Alle måltider inkludert), driks til guide, sjåfør.

Belfast

5 netter / Halvpensjon

Ønsker du å oppleve magien til Game Of Thrones er dette turen for deg. Her vil det bli besøk til opptakssteder og muligheten for å lære seg bueskyting. Belfast er også en by med mye historie og dette er en spennende mulighet å besøke en by som er litt utigjengelig. Dette er turen der man får oppleve kultur, politikk og filmverden på kloss hold.

Frokost er inkludert + 1 lunsj eller middag som inkluderer drikke hver dag.

Pris: ca. kr.6000,- avhengig av antall og småjusteringer i programmet. Det må påregnes kostnader til mat og drikke, valgfrie opplegg og evt. suvenirer.

København

5 netter / Halvpensjon

København har kunst, kultur og shoppingmuligheter. Vi besøker Europas største paintball/lazertag arena (som befinner seg i København) hvor vi skal spille lazertag! Det blir vandring med guide gjennom byen, og i løpet av dagene vil vi besøke et Escape room, hvor vi jobber i team sammen om å løse koder og mysterier! En utrolig artig opplevelse!

Frokost er inkludert + 1 lunsj eller middag som inkluderer drikke hver dag.

Pris: ca. kr. 6 000,- avhengig av antall og småjusteringer i programmet. Det må påregnes kostnader til mat og drikke (frokost inngår), valgfrie opplegg og evt. suvenirer.


Island

5 netter / Halvpensjon        


Bli med på oppdagelsesferd i Island. Det blir heldags ekskursjon med guide for å se ”The golden circle”, en islandsk klassiker, hvor vi på en og samme dag får oppleve noen av Island´s mest kjente attraksjoner. Som blant annet varmekilder, geysir og den majestetiske fossen Gullfoss. Vi skal også oppleve hesteridning, og en tur til den fantastiske varmekilden “blå lagune” for å bade. Vi bor sentralt i byen, rett ved handlegaten Laugavegur, og det vil bli en dag fri hvor man kan utforske byen på egenhånd.

Frokost er inkludert + 1 lunsj eller middag som inkluderer drikke hver dag.

Pris: ca. kr. 11 000,- avhengig av antall og småjusteringer i programmet. Det må påregnes kostnader til mat og drikke (frokost inngår), valgfrie opplegg og evt. suvenirer.

Klasseturer

I tillegg til de obligatoriske turene reiser vi også på klasseturer. De turene som har tidligere har vært er:

Tegneseriefestivalen Raptus - Bergen

Tegneserie har dratt til Raptusfestivalen i Bergen Pris: De fleste kostnadene dekkes av linjeavgifta, men noen kostnader til bl.a. mat dekkes av den enkelte elev. I tillegg betaler alle en egenandel på kr. 1 000,-

Dreamhack- Sverige

E-Sport har tatt turen til Sverige for å oppleve Dreamhack! Pris: De fleste kostnadene dekkes av linjeavgifta, men noen kostnader til bl.a. mat dekkes av den enkelte elev. I tillegg betaler alle en egenandel på kr. 1 000,-

Nordic light festivalen- Kristiansund

Hvert år forsøker fotoklassen å dra til fotofestivalen Nordic light, men dette er noe som må vurderes fra år til år. De årene det ikke har blitt tur til Nordic light, er workshop med Morten Krogvold på Vågå et alternativ.  Pris: De fleste kostnadene dekkes av linjeavgifta, men noen kostnader til bl.a. mat dekkes av den enkelte elev. Det kan komme egenandel.

Banzaicon - Larvik

Cosplay & Cons reiser til Banzaicon på høstsemesteret. Dette er et con i Larvik, der alle, om du er nerd eller ikke, kan finne noe interessant innen fantasy og science-fiction, filmer og tv- serier, anime og manga, tegneserier, gaming, Larp, brettspill, boardgames, cosplay og alt annet som er gøy. Vi bor på hotell i nærheten av arrangementet. Pris: De fleste kostnadene dekkes av linjeavgifta, men noen kostnader til bl.a. mat dekkes av den enkelte elev. Det kan komme egenandel.