Lyst til å lære å lage spill???
Så klart du har lyst!
På spillutvikling lærer du de grunnleggende ferdighetene som skal til for å utvikle et spill fra konsept til ferdig produkt. Som spillutvikler er det du som skal ta spillmediumet videre inn i fremtiden. På Bjerkely vil du få ett godt fundament til å kunne gjennomføre og realisere nettopp dine idèer. Du skal ikke bare lære å lage et spillkonsept, men også det å lage selve spillet! Spillet som medium er i konstant utvikling, det kan kombinere nær sagt alle andre medium slik som film, lyd, tegning, fortelling og animasjon. Alt dette settes sammen til en unik interaktiv opplevelse, med spilleren i hovedrollen.

Undervisning vil foregå i Unity, Adobe Flash, Photoshop, Premiere og Audition. Undervisningen vil være i 2D og hovedsaklig dreie seg om animasjon og programmering, men vi vil også komme innom tema som spillteori, leveldesign, karakterdesign, komposisjon, lyd, farger, storyboarding, storytelling og tegning. Programmering vil være en vesentlig del av undervisningen, men du trenger ingen tidligere erfaring for å ta dette faget, alt som kreves er at du er motivert til å lære å lage spill! Det vil også være muligheter for å fordype seg i spesifikke tema som programmering, animasjon og grafikk. Gjennom året vil vi også få besøk av gjesteforelesere som er dyktige spilldesignere, animatører og grafikere.


Elever må selv ha egen datamaskin. Programvare kan kjøpes ved skolestart, da Adobe tilbyr gode priser til studenter ca 150kr pr. mnd.

Vi kommer til å arbeide mye i Unity og denne programvaren kan lastes gratis ned i forkant om ønskelig.

Vi har eget lydstudio av høy kvalitet så alt ligger til rette for at du skal få skape det du selv ønsker.

Ved spørsmål om utstyr, kontakt skolen og spør Sebastian.

Vi har ingen spesielle krav for elever som ønsker å gå Spillutvikling på Bjerkely. Men man bør ha en interesse for animasjon/tegning eller koding, i tillegg til en fortellerlyst som man vil dele med andre. Se også informasjon om utstyr.

Bjerkely Folkehøyskole har som mål å presentere mangfoldet innenfor Spillutvikling som uttrykksform. Vi skal innom ulike animasjonsteknikker digitalt, man skal bidra til å lage et spill enten grafisk eller med kode. Spillutvikling er et praktisk fag, så vi kommer til å bruke mye tid på oppgaver. 

Det kommer hovedsakelig til å bli kun individuelle oppgaver, men vi oppfordrer også til samarbeid på egne prosjekter, eller de oppgaver som tillater det.  Etter et år på Spillutvikling skal du ha grunnlaget for videre studier innen spill, illustrasjon, animasjon og programmering.

I løpet av året blir det både store og små turer, til inn- og utland. Vi skal besøke ulike animasjons- og spillmiljøer, delta på festivaler og mye annet spennende. Kostnader til tur kommer utenom skolepengene.

Type avgift
Pris
INTERNATAVGIFT
kr 72 000,- + tillegg på kr. 500,-/måned om du har behov for diett (se under)
ENEROMSTILLEGG
 kr 10 000,-
FELLESAVGIFT
 kr 22 000,-
LINJEAVGIFT
 kr 14 000,- (kr. 16 000,- for Cosplay & Cons)
Turkostnader og enkelte aktivitetskostnader kommer i tillegg til dette. Tallinnturen på høsten er inkludert i fellesavgiften, men du må regne med å betale for noen måltider. Foto reiser til Kristiansund til Nordic Light Events og Tegneserie og Spillutvikling reiser til Raptusfestivalen i Bergen. E-Sport reiser på DreamHack i Sverige. Du må betale kr. 1 000,- i egenandel på disse turene, mens resten dekkes av linjeavgifta. De fleste måltider må du betale selv. Spillutvikling reiser også til SpillExpo på Lillestrøm. Denne turen dekkes av linjeavgifta. De øvrige vårturene koster fra ca. kr. 6 000,- til ca. kr. 20 000,-. Endelige beløp avhenger bl.a. av hvor mange som reiser til det enkelte sted. Se flere opplysninger under fanen "Turer". Noen linjer reiser også på dagsturer f.eks. til Oslo, og enkelte av disse turene må du regne med å betale selv. 

INNMELDINGSAVGIFT
Innmeldingsavgiften er på kr 2 100,-.
 
INTERNATAVGIFTEN
Internatavgiften er kostnadene for å bo og leve på Bjerkely. Avgiften dekker blant annet dobbeltrom, mat, fyring, strøm, kjøkken etc. For spørsmål om internatavgiften, kontakt oss. Har du behov for spesiell diett, grunnet allergi eller lignende, må du regne med noe ekstra kostnad i forbindelse med dette. Ønsker du enkeltrom, koster dette ekstra.
FELLESAVGIFTEN
Fellesavgiften dekker en del fellesutgifter som generelt materiell, kopiering og noen utgifter i forbindelse med reise og opphold på dagsturer og overnattingstur. Fellesturen til Tallinn dekkes også.
LINJEAVGIFTEN
Linjeavgiften dekker utstyr, materiell, småturer og andre ting tilknyttet klassen din. Raptusfestivalen som Tegneserie- og de som ønsker det fra Spillutviklingsklassen, og Nordic Light Events som Fotoklassen reiser til, dekkes av linjeavgifta. En egenandel på kr. 1 000,- må betales for disse turene.
TURER
Kostnader for turene (bortsett fra Tallinn) kommer i tillegg til kostnadene nevnt over. Prisene varierer mellom reisestedene. Tur på våren er obligatorisk for alle elever.
Andre kostnader i forbindelse med turene, som vaksine til turer, lommepenger, shopping, mat og andre ting kommer i tillegg, og dekkes ikke av skolen. Noen av turene har et eller flere måltider inkludert i prisen. Tilleggskostnader vil variere fra tur til tur.
OPPHØR AV SKOLEPLASS
Hvis du velger å si opp skoleplassen din etter at du har begynt eller må slutte av andre årsaker, vil det tilkomme et avbruddsgebyr som tilsvarer 6 ukers ekstra betaling for internatavgiften inkl. evt. enkeltromstillegg. Linjeavgift og Fellesavgift må betales for resten av semesteret. Dette gjelder uansett årsak til at du slutter.
TILLEGGSKOSTNADER
Tilleggskostnadene er alle kostnader som ikke går under de fastsatte avgiftene. Dette varierer veldig fra hvilken klasse du går i, hvilke aktiviteter du ønsker å delta på og lignende.Noen eksempler på tilleggskostnader (andre kostnader kan komme i tillegg):
  • Vaksine til turene. Vaksine er viktig før man drar på langtur, og om du ikke er vaksinert fra før, kan dette komme opp i kr 1 000,- til kr 2 000,- på de lengste turene. Dette er som sagt avhengig av hva du har av vaksiner fra før. Snakk med helsekontoret. 
  • De forskjellige linjene kan ha egne tilleggsutgifter til blant annet kortere turer.
  • Enkelte valgfag kan også ha tilleggskostnader (som regel fra kr. 100,- til kr. 300,-). De fleste valgfagene betaler du ikke noe ekstra for.
KOSTNADER VED DIETT
Om du har behov for annen mat enn det som serveres fordi du er veganer, har gluten-, eller laktoseintoleranse eller noe annet, så fakturerer vi kr. 500,- ekstra pr. måned (legges til internatavgiften).
LÅN OG STIPEND
Du har mulighet til å dekke skoleåret med lån og stipend fra Lånekassen, noe vi anbefaler. Lån og borteboerstipend for skoleåret 2019/20 er på kr 110 200,- + et eventuelt reisestipend fra Lånekassen for hjemreise. Reisestipendet fra Lånekassen beregnes ut fra avstand til hjemstedet ditt. Etter avsluttet og godkjent skoleår vil 40 % bli omgjort til stipend.
På Lånekassen sine nettsider ( www.lanekassen.no ) finner du søknadsskjema, svar på spørsmål og satser for skoleåret. Du kan søke når du ønsker det, etter at du har fått bekreftet skoleplass hos oss. Hvis du er tidlig ute, vil tilsagnsbrevet fra Lånekassa vente på deg her når skoleåret begynner (det blir sendt til skolen). Det undertegnes av deg og sendes til lånekassa, og etter noen få dager har du det første månedsbeløpet inne på din konto.
Ønsker du å være med på de heftigste turene, kjøpe masse flott utstyr for å bruke på skolen og er en storforbruker av lommepenger bør du nok spare opp disse pengene på forhånd.
Totalpris for skoleåret vil altså variere fra elev til elev, avhengig av linje, rom og turalternativ. Stipend og lån fra Lånekassen vil kunne dekke det meste av dette.

 Consept art

  Level design

 Programmering

  Samarbeid og lagånd

  Metodikker for spillutvikling

  3D modellering og teksturering

  Gå inn i lederrollen og ta ansvar

  Lyd- og musikkproduksjon for spill

Bildegalleri