På E-sportlinjen jobber vi med utvikling av tekniske, fysiske og mentale ferdigheter til den enkelte elev. Du får muligheten til å fordype deg innenfor ditt spill og å jobbe med andre elever som deler samme lidenskap. Vi gir stor frihet til å jobbe med egne målsettinger i hovedfagtimene.


Vi oppfordrer spillere på CS:GO, Valorant, Dota 2 og League of Legends til å søke, men vi er også åpne for andre spill.

Undervisningen i E-sport er tredelt i fysisk trening, forelesning og egenarbeid. Vi vektlegger fysisk aktivitet og god helse, derfor starter ofte dagene på esport med trening. Forelesninger tar for seg temaer som strategi, analyse, mentalitet, og lagarbeid for å nevne noen. Resten av tiden er det lagt opp til arbeid innen eleven sitt fordypningsspill både individuelt og i grupper. Utenom dette har vi uker med gjesteforelesere og utflukter til eksempelvis Ankerskogen svømmehall og Dreamhack Winter.

Du må ha med en egen PC som kan kjøre det spillet du ønsker å fordype deg i. Selv om vi ikke har noen krav til utstyr utenom dette, anbefaler vi at følgende utstyr medbringes: Hodetelefoner, liggeunderlag og sovepose (til dreamhack), gaffateip (alltid kjekt å ha) og internettkabel. Om ønskelig kan du også ta med egen stol, men skolen har gamingstoler til rådighet.

MÅLSETTING

Vi på Bjerkely har som mål å utvikle elevenes kompetanse innen E-sport. I tillegg ønsker vi å gi elevene et innblikk i det norske E-sport miljøet, samt åpne dørene for videre progressjon innen ditt valgte spill. Det blir tur til Dreamhack Winter hvor elevene får mulighet til å konkurrere på et internasjonalt nivå. I tillegg oppfordrer vi sterkt til at elevene oppsøker online-turneringer og LAN på egenhånd.


KRAV

Det stilles ingen krav om nivå eller kunnskap i forkant, men vi ønsker å skape en profesjonell ramme rundt hovedfagtimene. Dette innebærer at du møter tidsnok og uthvilt til timen, følger regler for klasseromsmiljø og er motivert til å utvikle deg som person og utøver i samarbeid med andre.

Type avgift
Pris
INTERNATAVGIFT
kr 72 000,- + tillegg på kr. 500,-/måned om du har behov for diett (se under)
ENEROMSTILLEGG
 kr 10 000,-
FELLESAVGIFT
 kr 22 000,-
LINJEAVGIFT
 kr 14 000,-
Turkostnader og enkelte aktivitetskostnader kommer i tillegg til dette. Tallinnturen på høsten er inkludert i fellesavgiften, men du må regne med å betale for noen måltider. E-Sport reiser på DreamHack i Sverige. Du må betale kr. 1 000,- i egenandel på disse turene, mens resten dekkes av linjeavgifta. De fleste måltider må du betale selv. De øvrige vårturene koster fra ca. kr. 6 000,- til ca. kr. 20 000,-. Endelige beløp avhenger bl.a. av hvor mange som reiser til det enkelte sted. Se flere opplysninger under fanen "Turer". Noen linjer reiser også på dagsturer f.eks. til Oslo, og enkelte av disse turene må du regne med å betale selv. 

INNMELDINGSAVGIFT
Innmeldingsavgiften er på kr 2 100,-.
 
LINJEAVGIFTEN
Linjeavgiften dekker utstyr, materiell, småturer og andre ting tilknyttet klassen din.  En egenandel på kr. 1 000,- må betales for disse turene.

TURER
Kostnader for turene (bortsett fra Tallinn) kommer i tillegg til kostnadene nevnt over. Prisene varierer mellom reisestedene. Tur på våren er obligatorisk for alle elever.
Andre kostnader i forbindelse med turene, som vaksine til turer, lommepenger, shopping, mat og andre ting kommer i tillegg, og dekkes ikke av skolen. Noen av turene har et eller flere måltider inkludert i prisen. Tilleggskostnader vil variere fra tur til tur.

For mer informasjon om økonomi, se her.
I høstsemesteret reiser Esport klassen Dreamhack Winter i Jönköping Sverige, hvor elevene vil få mulighet til å delta på turneringer og oppleve verdens største LAN. I løpet av året kan andre turer og utflukter planlegges i samhandling med klassen.


 Hvordan man profilerer seg som e-sportutøver.

 Utvikling som lagspiller og egne individuelle ferdigheter.

 Lære om spillforståelse, analyse, strategi og taktikk.

 Systematisk trening for å styrke fysikk, kondisjon og reaksjonsevne.

 Streaming

 Velge mellom fordypningsspill. F.eks. CS:go, League of Legends, Dota 2 og Valorant

Bildegalleri