E-sport

Esport handler om å konkurrere i dataspill. På denne linjen vil du gjennom utvikling av tekniske, fysiske og mentale ferdigheter få et innblikk i hverdagen til E-sportutøvere. Du får muligheten til å fordype deg i din E-sporttittel og jobbe med andre elever som deler din lidenskap og motivasjon. Det blir lagt opp til lagarbeid hvor klassen får bestemme lagnavn med tilhørende drakter. Høydepunkter gjennom året inkluderer tur til Dreamhack Winter, gjesteforelesere og 24-timers Bjerkely LAN. Du får stor frihet på E-sport til å jobbe med egne målsettinger.


Undervisning

Undervisningen i E-sport er tredelt i fysisk trening, forelesning og egenarbeid. Det er gymnastikk om morgenen. Forelesninger som tar for seg temaer som strategi analyse, mentalitet, og lagarbeid for å nevne noen. Resten av tiden er det lagt opp til arbeid innen eleven sitt fordypningsspill både individuelt og i grupper. Utenom dette har vi uker med gjesteforelesere, PC-bygging og utflukter til eksempelvis Ankerskogen svømmehall og Dreamhack.

Utstyr

Du må ha med en egen PC som kan kjøre det spillet du ønsker å fordype deg i. Selv om vi ikke har noen krav til utstyr utenom dette, anbefaler vi at følgende utstyr medbringes: Hodetelefoner, liggeunderlag og sovepose (til dreamhack), gaffateip (alltid kjekt å ha) og internettkabel. Om ønskelig kan du også ta med egen stol, men skolen har gamingstoler til rådighet.

Krav

Det stilles ingen krav om nivå eller kunnskap i forkant, men vi ønsker å skape en profesjonell ramme rundt hovedfagtimene. Dette innebærer at du møter tidsnok og uthvilt til timen, følger regler for klasseromsmiljø og er motivert til å utvikle deg som person og utøver i samarbeid med andre.

Målsetting

Vi på Bjerkely har som mål å utvikle elevenes kompetanse innen E-sport. I tillegg ønsker vi å gi elevene et innblikk i det norske E-sport miljøet, samt åpne dørene for videre progressjon innen ditt valgte spill. Det blir tur til Dreamhack Winter hvor elevene får mulighet til å konkurrere på et internasjonalt nivå. I tillegg oppfordrer vi sterkt til at elevene oppsøker online-turneringer og LAN på egenhånd.

Bildegalleri