Om Bjerkely

Bjerkely Folkehøyskole har fokus på det visuelle. Fagtilbudene våre er Foto, Tegneserie, E-Sport, Cosplay & Cons, Kreativ Livslære og Spillutvikling, samt mange spennende valgfag for både de aktive og de som liker rolige aktiviteter. Ved å fokusere på det visuelle får vi mange kreative elever som deler mange av de samme interessene med ønske om mer kunnskap innen sitt fagfelt. Dette skaper et veldig godt miljø, og sannsynligheten er stor for at du vil få venner for livet på Bjerkely.

Vi har elever i alle sjangere, fra de som virkelig vil satse på fag de ønsker å studere i videre utdanningsløp, til de som vil ta seg et friår hvor de kan dyrke hobbyene sine. Hvert år velger flere elever å studere videre på blant annet høgskoler, universiteter, private skoler som Fotofagskolen i Trondheim og Norges Kreative Fagskole i tillegg til en rekke skoler i utlandet, mens andre igjen velger helt andre retninger. Det som er viktig for oss er at du er motivert for et år på folkehøyskole. Både faglig, det å ta del i fellesoppgaver og være en del av det sosiale miljøet er noe som vi vil at du skal være motivert for.

Uansett linje du søker på, så vurderer vi din søknad og avgjør opptak på bakgrunn av dine opplysninger og hvilke ressurser vi har. Skolen kan gi avslag til søkere fordi vi vurderer at hjelpebehovet er større enn våre ressurser tilsier, eller at den totale elevmassen legger beslag på våre tilgjengelige ressurser. Noen ganger ønsker vi besøk av deg for bedre å kunne vurdere deg som elev. 

Hvis det er opplysninger om deg som ikke er fremkommet i søknaden, men som vi får vite om i etterkant eller etter at du har begynt hos oss, forbeholder vi oss retten til å behandle søknaden din på nytt.

Litt om skolen

Bjerkely ble etablert i 1918, og er en selvstendig stiftelse knyttet til Normisjon. Skolen har 90 elevplasser, og aldersgrensen er 18 år. Yngre elever kan tas opp på enkelte linjer etter særskilt vurdering. Bjerkely Folkehøyskole har 20 ansatte. Skolen har en kristen profil og vi ønsker å være klare på vårt ståsted og vi bygger vårt verdigrunnlag på de kristne verdiene. Imidlertid er alle velkomne uansett tro eller ikke-tro. Vi skal ha et miljø hvor det skal være rom for forskjellige oppfatninger om trosspørsmål og at vi kan vise hverandre interesse og respekt. Vi har hatt både muslimer og buddhister som elever blant annet, men felles for alle er at de føler det er rom for alle på Bjerkely og at vi blir et fellesskap.


Beliggenhet

Bjerkely Folkehøyskole ligger idyllisk til i et landskap preget av åker, skog og vann. Nærmere bestemt i Åsnes kommune i Hedmark, ikke langt unna tettstedet Flisa. Et par steinkast fra skolen duver Glomma sørover mot Kongsvinger, og mot øst ser man den mektige og mystiske Finnskogen som sprer seg helt til Sverige.

Du kommer deg til Bjerkely ved å ta buss via Elverum eller Kongsvinger. Det går vanligvis en buss i timen. Nærmeste busstopp er Kvesetmoen, deretter er det noen minutters gange før du endelig er på Bjerkely. Se rutetider her. På Kongsvinger er det buss- og togforbindelse til Oslo og Gardermoen, mens i Elverum kan du hoppe på buss eller tog til Hamar, Oslo, Trondheim og Gjøvik. 

Det tar omtrent to timer å kjøre fra Gardermoen til Bjerkely, og 2 timer fra Oslo. Vi ligger midt mellom Kongsvinger og Elverum, 45 minutters biltur hver vei. Vil du til Sverige er vi en halvtime unna riksgrensen, og 90 minutter unna Charlottenberg.

I nærmiljøet

Svømmehall
På Flisa finnes det svømmehall som er åpen for bruk hvis man ønsker å ta seg en dukkert.
https://www.asnes.kommune.no/tjenester/kultur-idrett-og-fritid/asnes-svommehall/

Bowlinghall
Vi har en veldig fin bowlinghall her på Flisa med 10 baner.
http://bowlinghallensolor.no/

Bibliotek
Biblioteket på Flisa har et godt utvalg av bøker, filmer og lydbøker. Og har de ikke det du ønsker inne kan de skaffe det til veie i løpet av få dager.
https://asnesfolkebibliotek.no/

Strender
På sensommeren er Glommas sandbanker et herlig sted å tilbringe late og varme søndager på, her kan man grille, bade og kose seg

Kino
Blir flatskjermen i TV-stua for liten for deg, viser Flisa Kino filmer hver onsdag og søndag.
https://www.filmweb.no/program/?location=Flisa

Kjøpesenter
På Flisa finnes også et kjøpesenter, med mange butikker der man kan finne det man trenger, og noe man kanskje ikke trenger.
http://www.flisastormarked.no/no/

Treningssenter
Aktivitetsenteret på Flisa er et svært godt treningsenter med bl.a. squash bane, spinningrom, klatrevegg.
https://www.facebook.com/pages/%C3%85snes-Aktivitetssenter-As/167978346577033

Skiløyper
Er du glad i langrenn er du heldig! Lysløyper finner du en liten biltur fra skolen.