Bjerkely Folkehøyskole har fokus på det visuelle. Fagtilbudene våre er Foto & Vlogg, Tegneserie & Manga, Cosplay & Cons, Kreativ Livslære og Spillutvikling, Esport samt mange spennende valgfag for både de aktive og de som liker rolige aktiviteter. Ved å fokusere på det visuelle får vi mange kreative elever som deler mange av de samme interessene med ønske om mer kunnskap innen sitt fagfelt. Dette skaper et veldig godt miljø, og sannsynligheten er stor for at du vil få venner for livet på Bjerkely. Vi har elever i alle sjangere, fra de som virkelig vil satse på fag de ønsker å studere i videre utdanningsløp, til de som vil ta seg et friår hvor de kan dyrke hobbyene sine. Hvert år velger flere elever å studere videre på blant annet Fotofagskolen i Trondheim og Norges Kreative Fagskole i tillegg til en rekke skoler i utlandet, mens andre igjen velger helt andre retninger.
Foto handler om å ta gode bilder ved å beherske kameraet og bruke ulike fototeknikker. Du vil lære om forskjellige stilarter fra det klassiske fotoet til det mest moderne. Denne linja kan være et springbrett ut i videre kreativ og visuell utdannelse. Du får muligheten til å utvikle deg selv og ditt fotografiske uttrykk gjennom virkelige oppdrag og realistiske oppgaver. Du har også muligheten til å fordype deg i å lage video på sosiale medier. YouTube, din egen Influencerkanal, det er mange muligheter.

Se for deg et skoleår sammen med andre elever som tegner, leser og skriver tegneserier. I klasserommet henger det bilder av snakkende dyr, radioaktive superhelter, forførende shõujo og groteske monstre fra en mulig framtid. På Tegneserielinja vil du bl.a. lære hvordan du kan designe dine egne karakterer, hva som er typiske kjennetegn ved en tegneserie – genre, ulike dramaturgimodeller og hvilke overganger på rutene du kan bruke for å få fortalt din historie best mulig. Om du ønsker å fordype deg i Mangateknikker så er det mulighet for det også.

Vil du lære mer om deg selv og andre, samtidig som du får trening i å bli mer selvstendig? På Kreativ Livslære får du mulighet til å utvikle både talentet ditt innenfor et fagområde og evnen til å stå på egne ben i et trygt læringsmiljø, tilrettelagt for deg!

Lyst å lære å lage spill??? Så klart du har lyst! På spillutvikling lærer du de grunnleggende ferdighetene som skal til for å utvikle et spill fra konsept til ferdig produkt.Som spillutvikler er du essensiell i det å ta spillmediumet videre inn i fremtiden. 

Dataspill er mer enn bare dataspill. Det kreves konsentrasjonsevne og evne til å legge opp strategier som kan gjennomføres.Teamarbeid er viktig for å kunne arbeide sammen som et lag. Man må kjenne hverandres styrker og svakheter, man må lære seg til å ta hensyn og høre på andres meninger og tanker.

Tenk deg et skoleår der du tilbringer dagene i et magisk verksted hvor du faktisk kan lage gull av gråstein. I et hjørne sitter en "Ork" og finpusser på rustningen sin laget av worbla, mens "Rapunzel"  nynner i vinduskarmen og grer parykken sin. Plutselig kommer en horde fra Walking Dead...